L'Ateneu de Tàrrega és una associació que acompanya des de fa més de cent anys la societat i la cultura targarina amb la voluntat la cultura.
La Societat Ateneu neix el setembre de 1919 i en Samuel Pereña en fou el primer president, 100 anys després seguim amb la mateixa empenta.
Ja en els seus estatuts fundacional redactats l’any 1919 detalla que l’entitat té com a objecte “el cultiu de les belles arts, preferentment la música i el teatre, el cultiu de la literatura, dels esports,de la civilitat i el foment de la riquesa intel·lectual”.

L’esperit perdura encara ara.
La nostra seu, el Local Social de l’ateneu és ple d’activitat gràcies a una agenda cultural intensa i variada oberta a tota la ciutadania.
Duem a terme diverses activitats, com ara conferències, debats, taules rodones, concerts, recitals, tallers, projeccions de cinema i cursos.
L' Ateneu és, sobretot, un espai privilegiat per participar activament en la vida ciutadana, un altaveu plural, lliure i democràtic de la societat civil, al servei de la cultura, i del país.
Al Local Social tens el millor espai per conversar, debatre, informar-te, formar-te, estudiar, expressar les teves opinions, i gaudir de la Terrassa de l’Ateneu que és un oasi al centre de la ciutat.

Et convidem a participar-hi. Viu l’Ateneu!